Inzittenden auto incasseren schoten in file

De politie van Rijsdijk kreeg in de avond van zondag 14 augustus de melding dat slachtoffers met schotverwondingen zich op de hoek van Indira Gandhi- en de Kopieweg bevonden.

Daar aangekomen werden een autobestuurder en een mede inzittende met schotverwondingen ter hoogte van hun borstkas aangetroffen. Volgens het onderzoek reed de autobestuurder met zijn voertuig met drie mede inzittenden over de Indira Gandhiweg. Zij kwamen van Zanderij gaande richting Lelydorp.

Ter hoogte van de Kopieweg was er een filevorming. Een donker gelakt busje haalde de file in en wilde invoegen voor het voertuig van de slachtoffers. Aangezien de ruimte het niet toeliet stopte het busje naast het andere voertuig. De bijrijder van het busje klapte de autobestuurder van het andere voertuig in het gezicht. Hij loste vervolgens met een vuistvuurwapen drie schoten op de personenauto.

Uit paniek trok de autobestuurder op. Door die manoeuvre kwam de schutter klem te zitten tussen beide voertuigen. Het vermoeden bestaat dat hij letsels heeft opgelopen aan een van zijn benen. De personenauto kwam ook in botsing met het busje. De schutter stapte in, waarna de bestuurder van de autobus terugkeerde en richting Zanderij reed.

Per ontboden ambulance werden de gewonden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Na medische behandeling zijn ze heengezonden. Het voertuig heeft twee kogelinslagen en schade aan de rechter voor vendel. Hangende het onderzoek is de auto door de afdeling Forensische Opsporing in beslag genomen.

Van de bestuurder van de autobus  en de schutter ontbreekt elk spoor. De recherche van Regio Midden werkt aan hun  opsporing.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.