Voortzetting “Operatie Zero Tolerance” in Saramacca

De politie van het gewest Saramacca heeft in het kader van “Operatie Zero Tolerance” haar verhoogde activiteiten voortgezet in het district. Met assistentie van de “Stootgroep Duisburglaan”, bestaande uit politie- en penitentiaire ambtenaren zijn in de week van zondag 14 tot en met zaterdag 20 april 2024 in totaal 5 roadblocks op meerdere lokaties en op verschillende tijdstippen in dit district uitgevoerd.
Bij deze acties zijn in totaal 743 voertuigen gecontroleerd, waarvan 242 voertuigen doorzocht zijn op verboden zaken. Zesendertig (36) autobestuurders zijn geverbaliseerd ter zake overtreding van verschillende verkeersregels. Verder werd opgetreden tegen 5 automobilisten, van wie de kentekenplaten van hun voertuig verborgen waren achter donkere mica platen. Deze bestuurders werden gevraagd om de micaplaten te verwijderen zodat de kentekenplaten weer zichtbaar werden.
Ook de drugscriminaliteit in het district wordt aangepakt en werd wederom bij een drugsholte een inval gepleegd met assistentie van de Stootgroep, waarbij de 38-jarige drugsverkoper J.M. in de boeien is geslagen. Op hem werden aangetroffen en in beslag genomen een hoeveelheid marihuana en hasj, fijnwegers, verpakkingsmateriaal en geld.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte J.M. door de politie in verzekering gesteld.
De “Operatie Zero Tolerance” zal onverkort op de ingeslagen weg worden voortgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.