Eén verdachte ter zake diefstal middels geweldpleging aangehouden; kompaan voortvluchtig

boeien

De afdeling Kapitale Delicten heeft met assistentie van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) de verdachte D.S. alias “Don” (34) die in de omgeving van de Lantanastraat woont in de avond van vrijdag 19 april 2024 op zijn woonadres aangehouden.

D.S. wordt ervan verdacht samen met een kompaan op dinsdag 16 april 2024 een gewapende beroving te hebben gepleegd aan de Calcuttastraat, waarbij het slachtoffer, zijnde een vrouwelijke arts een schotverwonding heeft opgelopen. Na de daad gingen de twee verdachten ervandoor met het voertuig van het slachtoffer, dat kort daarna aan de Bolletriestraat terug is gevonden.

Het slachtoffer werd voor medische behandeling met de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar zij ter verpleging in de ziekeninrichting was opgenomen. Zij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en verkeert buiten levensgevaar.

Na te zijn voorgeleid is de verdachte D.S. na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn kompaan wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.