Vier verdachten aangehouden voor eigen recht in handen nemen; acteur en verspreider filmpje ook opgebracht voor verhoor

De politie van het ressort Lelydorp heeft begin februari 2018 een bromfietsdief ingesloten, na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.

Deze verdachte werd aangehouden door de benadeelde en drie andere heren die naar hun verklaring de man hadden achterhaald. Daarna is de bromfietsdief overgedragen aan de politie. Bij de voorgeleiding verzweeg de verdachte dat hij door de mannen is mishandeld.

Aan de politie van het bureau waar hij is ondergebracht, vertelde hij het verhaal, waarna er aangifte ter zake mishandeling is opgenomen. Ook bij de voorgeleiding bij de officier van Justitie heeft de verdachte de verkeerde aanpak door de mannen, voorgelegd aan de officier. Redenen waarom de officier van justitie de politie ook vroeg de zaak te onderzoeken.

De vier mannen zijn in beeld gebracht. Deze verdachten zijn op donderdag 22 februari door de politie opgespoord en aangehouden. Ook degene die het gebeurde met een mobiele telefoon heeft opgenomen en de andere die dat via social media heeft verspreid, is aangehouden en voorgeleid.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten en de verspreider van het filmpje is na te zijn voorgeleid, aangesproken en heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.