Vechtpartij resulteert in schietpartij

De 44-jarige Rakesh S. is in de vroege ochtend van donderdag 26 december 2019 door de politie van  bureau Munder, bij gestaan door de leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), op zijn woonadres te Paramaribo aangehouden.

De politie kreeg de melding van een schietincident na  een vechtpartij tussen buurtbewoners. Ter plaatse aangekomen troffen de politieambtenaren de jeugdige F.B. met een schotwond in zijn buikstreek aan.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat een woordenwisseling tussen Rakesh en zijn overburen uitmondde tot een vechtpartij, nadat zij elkaar met stenen hadden bekogeld .

Volgens verklaring van Rakesh probeerde één van de personen hem te beroven van zijn halsketting.  Rakesh ging vervolgens zijn woning binnen om terug te keren gewapend met zijn jachtgeweer.  Hij loste toen een schot af waarbij een jeugdige in zijn buikstreek geraakt werd. Het slachtoffer werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp, alwaar  operatief moest worden ingegrepen. Het slachtoffer is nog steeds ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

Het jachtgeweer dat Rakesh legaal in zijn bezit had, is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Rakesh is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek achter slot en grendel gezet. 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.