Spijbelende scholieren met uniform in tas achter Vreedzaammarkt aangetroffen; politie vermoedt drugsgebruik

 

Wetsdienaren van de Surveillance Unit Paramaribo hebben op dinsdag 27 maart, tijdens voetsurveillance, vier scholieren aangetroffen achter de Vreedzaammarkt aan de Waterkant.

Het gaat om de leerlingen, R.M (18), R.A. (16), C.W. (16) en J.M. (16). Deze jeugdigen bevonden zich in een omgeving waar de politie vaker drugsinvallen heeft gepleegd. Bij deze invallen zijn er steeds weer drugs inbeslag genomen en verdachten aangehouden.

Een vijfde manspersoon rende weg bij het zien van de politie. Hij gooide een zak met inhoud weg die naderhand drugs bleek te zijn.

Aan de gezichtsuitdrukkingen en reacties van twee van de leerlingen, bestond het vermoeden dat deze onder invloed waren van een drugssoort of één of  ander middel. Bij confrontatie met het feit dat ze onder invloed zijn, verklaarde één hunner dat zijn ouders ervan op de hoogte zijn dat hij rookt.

Bij een onderzoek in de tassen troffen de wetsdienaren de schooluniformen aan.

De spijbelaars zijn samen met de in beslag genomen drugs overgebracht naar het politiebureau.

De ouders zijn in kennis gesteld van het gebeurde.

De politie heeft hen verplicht om persoonlijk hun kind af te halen, zodat zij op de hoogte worden gesteld waarmee deze kinderen zich bezighouden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.