Goddelijke ‘geneesheer’ ingesloten voor oplichting

De politie van Livorno heeft op dinsdag 15 mei de 21-jarige Mark S. aangehouden voor oplichting.

Mark gaf zich op social media uit als te zijn een geneesheer die over Goddelijke machten beschikt om eenieder die ongeneeslijk ziek is te kunnen genezen. Hij opereerde onder de naam Cheukalan en heeft zo volgens beschrijvingen op zijn Facebookpagina vele mensen genezen of geholpen.

Een benadeelde deed op woensdag 9 mei aangifte tegen Mark. Volgens verklaring van de aangeefster had zij huiselijke problemen en benaderde Mark op zaterdag 5 mei voor hulp. Mark diende haar een medicijn toe. Volgens de uitwerking van dit drankje zou zij binnen 24 uur van haar probleem verholpen zijn. Als tegen prestatie betaalde zij Mark een geldbedrag van SRD 9.000 (negenduizend SRD).

In plaats van de te verwachten resultaat, werd de vrouw ziek en kreeg een erge diarree. Zij deed op 9 mei aangifte van oplichting tegen Mark.

De verdachte is opgespoord en op 15 mei aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Mark in verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat er meerdere personen door deze jongeman moet zijn opgelicht. Benadeelden kunnen zich alsnog in verbinding stellen met de politie van ressort Livorno voor het doen van aangifte.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.