Vier Brazilianen en een Surinamer met zware wapens aangehouden

Wetsdienaren gestationeerd bij de controle post te Klaaskreek hebben op vrijdag 27 april vier verdachten aangehouden, van wie drie Brazilianen en een Surinamer..

Het voertuig van het merk Toyota Allion naderde omstreeks 22.30 uur de controlepost van Klaaskreek . Bij controle bleken er vijf mannen, inclusief de bestuurder, in het voertuig te zitten. Slechts één van hen kon een paspoort overleggen. Gezien het vermoeden gelijk rees dat de andere inzittenden illegaal in het land vertoeven, zijn ze gesommeerd uit het voertuig te stappen.
Terwijl zij naar de basis van de politie liepen, rende de vijfde man het aangrenzend bos in. Er werd een achtervolging ingezet, maar hij zag kans te ontkomen aan zijn aanhouding.
De vier aangehouden verdachten zijn, de 32-jarige bestuurder Garivol, P., Cohillo E. (38), Anilson S. (38) en Dos Santos, E. die zegt analfabeet te zijn en zijn geboorte datum niet te kennen.

De wetsdienaren doorzochten het voertuig en troffen vier metaal vormige voorwerpen gewikkeld in plakband in de kofferbak aan die naderhand zware vuurwapens bleken te zijn.
Het ging in deze om vier five shooters van de merken Maverik, Baikal en Magtech; 23 hagelpatronen. Verder onderzoek leverde zeven cellulairtoestellen van de merken Samsung, Hu en Nokia; vier fijnwegers; twee dolkmessen alsook een hoeveelheid goud op. De verdachten zijn overgedragen aan de politie van Brownsweg.

Een voorbijganger attendeerde de wetsdienaren van de controlepost Klaaskreek in de vroege ochtend van zaterdag 28 april erop dat een Braziliaan zich in het bos schuilhield en constant de weg opkwam om een lift te zoeken naar Paramaribo.

Met assistentie van een voorbijganger gingen de politiemannen op onderzoek uit. Toen de Braziliaan het voertuig zag aankomen, kwam hij weer het bos uit om een lift te vragen. De bestuurder bracht het voertuig tot stilstand, de politieambtenaren stapten uit en renden direct op hem af. Hij probeerde wederom weg te komen, waardoor de politie genoodzaakt was een waarschuwingsschot te lossen om hem op andere gedachten te brengen. De 44-jarige Ramundo, J., die de vijfde verdachte is, gaf zich over.

Alle vijf verdachten zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Het verdere onderzoek is aan de recherche van regio Midden overgedragen.
Het vermoeden bestaat dat de inbeslaggenomen goederen van eerder gepleegde strafbare feiten afkomstig moeten zijn.

De goederen zijn te bezichtigen bij de recherche van regio Midden, gevestigd in het politiebureau De Nieuwe Grond.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.