Tweede verdachte diefstal bedrijfsterrein ARTKO aangehouden

De 45-jarige verdachte Wilgo A. die meermalen op zijn woonadres en op plaatsen waar hij zich ophield werd opgespoord, is op dinsdag 16 november door een politieambtenaar die tewerkgesteld is op het politiebureau Latour aan de Bocusweg gesignaleerd en aangehouden.
Wilgo wordt ervan verdacht samen met twee kompanen in de maand september 2021 goederen te hebben weggenomen op het bedrijfsterrein van ARTKO aan de Martin Luther Kingweg. Eén van zijn kompanen Steven T. alias “Papietje” is daags na de diefstal door de politie aangehouden en ingesloten. De goederen zijn echter nog niet achterhaald. De derde verdachte die bekend staat als ene “Black” is nog voortvluchtig. Aan zijn opsporing en aanhouding wordt gewerkt.
Bij een ingesteld onderzoek in de woning van Wilgo, werden een HDM I Kabel en twee pakken elektriciteitskabelclipjes aangetroffen en inbeslaggenomen. Hij hield de wetsdienaren voor dat deze goederen aan hem toebehoren, maar hij kon echter geen bescheiden overleggen.
Uit de administratie bleek ook nog dat deze verdachte in de maand augustus 2021 een Picolet zangvogel aan de Mericoweg heeft weggenomen. De benadeelde deed van dit gepleegd strafbaar feit aangifte tegen Wilgo. Volgens verklaring van deze benadeelde hing de zangvogel met de behorende kooi op zijn balkon, toen het werd weggenomen door Wilgo die voorbij zijn woning liep. De zangvolgel dief is positief herkend door de benadeelde.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte Wilgo door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.