Recherche Paramaribo houdt twee verdachten aan

De 19-jarige S.M. en S.R. (20) zijn op woensdag 10 maart door leden van de recherche van Paramaribo aan de Kankawastraat aangehouden.
Dit tweetal reageerde op advertenties op social media onder de noemer “things for sale” waarbij er mobiele telefoontoestellen te koop werden aangeboden. De jonge mannen gaven zich uit als Lorenzo Beek en Nazario Darson en zoals afgesproken ontmoette zij de verkopers nabij een woningbouwproject aan de van Idsingastraat.
Na de telefoontoestellen in ontvangst te hebben genomen, betaalden zij de verkopers in SRD en Euro. Naderhand bleken de Eurobiljetten vals te zijn. De benadeelden deden hiervan aangifte op de politiebureaus Munder en Nieuwe Haven, waarna het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Paramaribo.
Deze twee verdachten hadden op 10 maart wederom een afspraak met een verkoper bij Batco aan de Toekomstweg. Op een bepaald moment verplaatsten zij de locatie waar de transactie zou plaatsvinden naar de Kankawastraat, alwaar dit duo door de rechercheurs werd aangehouden.
Beide verdachten werden voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie voor oplichting en valsemunterij in verzekering gesteld.
Het vermoeden bestaat dat S.M. en S.R. meerdere slachtoffers hebben gemaakt. Deze worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Recherche van Paramaribo op het telefoonnummer 451163.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.