Immigratiedienst draagt reizigers met valse paspoort over aan de politie

De Immigratiedienst van de Militaire Politie heeft in de laatste week van de maand februari drie buitenlanders aangehouden en overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie.

Het betreft in deze de  21-jarige Ting H., Qin H. (20) en de 19-jarige Chun W. die op het punt stonden naar Brazilie te vertrekken.

Bij het inchecken heeft dit trio Surinaamse paspoorten aangeboden die bij de controle vals bleken te zijn. Uit het verdere onderzoek van de afdeling Fraude  is komen vast te staan dat betrokkenen  gebruik hebben gemaakt van originele  Surinaamse paspoorten, die reeds aan anderen zijn verstrekt.

In de paspoorten zijn echter de originele pagina’s  waarop de foto en personalia van de werkelijke eigenaren waren aangebracht,  verwijderd. Op de plaats daarvan  is er een  foto en de gegevens van de drie verdachten aangebracht.

Het drietal is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De politie onderzoekt hoe deze verdachten aan het originele paspoort van de benadeelden zijn gekomen.

De politie doet ter voorkoming van ongerief een beroep op de gemeenschap zorgvuldig om te gaan met  belangrijke documenten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.