Update: Kapitale Delicten en RBTP houden voorvluchtige Pseudo agenten aan

De 53-jarige S.M en de 27-jarige vreemdeling E.O zijn op vrijdag 11 december door leden van RBTP opgespoord en in de omgeving van ressort Munder klemgereden en aangehouden. Hierna is dit duo overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Volgens het voorlopig onderzoek zijn deze twee mannen vermoedelijk ook betrokken bij de gewapende roofoverval van maandag 30 november aan de Patatawiristraat, waar zij zich voordeden als pseudo politieagenten.
In deze zaak zijn twee andere kompanen op woensdag 9 december eveneens door het RBTP aangehouden.
Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig is op E.O. een vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Op aanwijzing van E.O. begaven de rechercheurs van Kapitale Delicten, bijgestaan door het RBTP zich naar een appartementencomplex, alwaar de vreemdeling E.O enige tijd vertoefde. Aldaar werd een zware wapen en een kogelwerende vest aangetroffen. Het wapen en de kogelwerende vest werden vermoedelijk gebruikt tijdens de eerder gepleegde diefstallen met geweldpleging .
In het appartement is ook een motorfiets aangetroffen, die vermoedelijk als vervoersmiddel is gebruikt bij een poging diefstal middels geweldpleging op zaterdag 5 december aan de Tourtonnelaan. Ook deze motorfiets is in beslag genomen.
S.M en E.O zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.