Dodelijke steekpartij te Charlesburg

De politie van het bureau Munder trof de 25-jarige Pascal Mac-Andrew in de middag van donderdag 5 november dood aan in een woning aan de Oude Charlesburgweg. Het lijk van Pascal vertoonde een steekverwonding, waarbij een deel van een scherp voorwerp vast zat in het lichaam. Het vermoeden bestond direct bij de politie dat de jongeman om het leven moet zijn gebracht.
Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van Pascal vast. Zijn ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat het slachtoffer door de 16-jarige verdachte A.A. is neergestoken. Zij is vermoedelijk de partner van Pascal en uit die relatie is er een kindje van ongeveer één jaar oud.
Volgens verklaring van de verdachte dacht zij dat het om een inbreker ging die de woning binnendrong. Aangezien de woning, niet van electriciteit is voorzien en pik donker was, greep zij naar het scherpvoorwerp en zwaaide daarmee de eerste keer in de richting van de onbekende man. Op een gegeven moment werd zij ter hoogte van de badkamer door het slachtoffer gegrepen en bij die gelegenheid bracht de vrouwelijke verdachte Pascal een fatale steek in zijn borststreek toe.
Na het feit te hebben gepleegd, verliet A.A. samen met haar kindje de woning. Later op de dag maakte zij contact met een buurtbewoner, waarbij zij aangaf dat er vermoedelijk een inbreker de woning was binnen gedrongen. Naar aanleiding daarvan ging de buurtbewoner op het adres en trof het levenloos lichaam van Pascal in een plas bloed aan. De politie werd gelijk ingeschakeld.
Het deel van het scherp voorwerp is hangende het onderzoek in beslag genomen. De 16-jarige verdachte A.A. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Gezien haar jeugdige leeftijd is zij ondergebracht in het Opa Doelie Doorgangscentrum.
Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.