Bromfietser dodelijk aangereden; Veroorzaker ingesloten

De 58-jarige bromfietser Iwan Menig is op vrijdagavond 09 oktober dodelijk aangereden door een personenauto op de kruising gevormd door de Mr. R.W.Thurkow- en de Plutostraat.

De politie van het bureau Geyersvlijt werd via het Command Center ingeschakeld voor een aanrijding met dodelijk afloop op voornoemde locatie. Bij aankomt van de politie werd de heer Menig op het wegdek aangetroffen en vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakelde arts stelde zijn overlijden officieel vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Menig ter obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de 27-jarige autobestuurder Xueli.D. over de Plutostraat reed komende vanuit de richting van de Aidastraat en gaande in de richting van de Mr.R.W.Thurkowstraat. De bromfietsbestuurder Menig reed over de Mr.R.W.Thurkowstraat komende vanuit de richting van de David Simonstraat en gaande in die van de Plutostraat.

Gekomen op de kruising van wegen  gevormd door de Mr.R.W.Thurkow- en de Plutostraat, verzuimde de autobestuurder Xueli voorrang te verlenen aan de bromfietsbestuurder Menig met het gevolg dat hij Menig aan reed. De heer Mening raakte zodanig gewond dat hij  ter plaatse overleed.

Vermeld dient te worden dat Xueli na de aanrijding de benen nam. De politie wist hem niet lang na de aanrijding aan te houden.  Xueli klaagde van pijn over geheel zijn lichaam  en verloor het bewustzijn.. Hij werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis; alwaar hij medische behandeling kreeg. Hedenmorgen, zondag 11 oktober, werd Xueli.D. voorgeleid en is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie.  Xueli is niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. De politie van het bureau Geyersvlijt onderzoekt deze zaak.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.