Bewaker visbedrijf en kompanen ter zake inbraak ingesloten door politie Livorno

Regilio D. (28), Samuel D. (29) en de 31-jarige Rience P. zijn op woensdag 14 september door de politie van het bureau Livorno opgespoord en aangehouden.

Dit drietal wordt ervan verdacht op dinsdag 6 en vrijdag 9 september een inbraak te hebben gepleegd bij een Visbedrijf aan de Stiviweg en zakken met garnalen met een hoge economische waarde te hebben weggenomen. De benadeelde heeft op beide dagen aangifte van deze inbraken tegen onbekenden gedaan bij de politie van voormeld bureau.

Na de aangifte stelde zowel de leiding van het bedrijf als de politie een onderzoek in. Op camerabeelden is de bewaker Regilio, die op beide dagen vrij van dienst was positief herkend als te zijn de verdachte. Regilio die op het terrein van het visbedrijf woonachtig is, werd direct aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na flink aan de tand te zijn gevoeld, bekende Regilio het strafbare feit met een arbeider die werkzaamheden verricht op de boten die aanmeren op het steiger te hebben gepleegd. Op zijn aanwijzing werd de arbeider Samuel op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Ook deze verdachte gaf toe samen met de bewaker de inbraak te hebben gepleegd en door tussenkomst van een taxichauffeur is de buit aan derden verkocht.

De taxichauffeur Rience werd vervolgens opgespoord en op zijn woonadres aangehouden. Zijn auto is in het belang van het onderzoek in beslaggenomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing van de helers wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.