Arrestatie Team houdt autodief aan

Het Arrestatie Team heeft op zondag 20 januari, in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) een autodief  aangehouden. Het betreft in deze de 16-jarige Mark, M. die ondanks zijn jonge leeftijd een oud bekende is van de politie en de justitie. Mark werd opgespoord op verdenking van diefstal van een personenauto te  Uitvlugt en wel op vrijdag 18 januari van dit jaar.

Op die bewuste zondag kregen leden van het DNV de informatie dat iemand is benaderd om het gestolen voertuig te kopen. Het voertuig stond geparkeerd in de Parasolmierstraat te Geyersvlijt voor een leegstaand perceel.

De locatie waar de gestolen auto geparkeerd stond werd onder observatie geplaatst. Op een bepaald moment  kwamen drie manspersonen  uit een nabijgelegen pand. Zij namen vervolgens plaats in het voertuig  en reden  met een hogesnelheid weg.

De politie eenheden traden gelijk in actie en het was het Arrestatie Team  die de bestuurder van de gestolen auto tot stoppen dwong  op de kruising van de Paulus Potter- en de Verlengde Jozef Israëlstraat. De drie inzittenden werden vervolgens aangehouden en samen met de gestolen auto overgedragen aan de politie van Uitvlugt. Die is belast met het onderzoek van de diefstal van de auto.

Uit het politioneel onderzoek is komen vast te staan dat alleen Mark M. die ook in het voertuig aanwezig was, als verdachte aangemerkt kon worden. De eigenaar van de gestolen auto is taxichauffeur. Mark is een klant van hem. Op vrijdag 18 maart had Mark hem besteld om een rit te rijden. De taxichauffeur stopte op een gegeven moment voor een handelszaak om iets te gaan kopen waarbij hij Mark alleen in de auto  achter liet. Mark heeft toen van die gelegenheid gebruik gemaakt om weg te rijden met die auto. Na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten is Mark in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.