Toezichthouder in verzekering gesteld voor gekwalificeerde diefstal

De 47-jarige Ricardo W. is op maandag 26 november door de politie van Zanderij aangehouden en in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.
Een aangever/benadeelde deed op donderdag 4 oktober aangifte tegen Ricardo. Volgens verklaring van de aangever was Ricardo reeds acht jaren toezichthouder van een huis van hem en overige familieleden op het Mambaproject te Vierkinderen in het district Para. In de maand april 2017 kwam de aangever en zijn familie naar Suriname waarbij zij een grote partij alcoholische dranken ter waarde van Euro 5.000, kochten en opsloegen in een afgesloten slaapkamer in het huis. De dranken waren bestemd voor een feest. Dit feest wil de familie volgend jaar houden in Suriname.
Na enkele maanden vertrok de aangever en zijn familie weer naar het buitenland alwaar zij woonachtig zijn. Toen de aangever en zijn familie ,in de maand oktober van dit jaar, weer in Suriname aankwamen ontdekten zij dat de grote partij alcoholische dranken en kledingstukken van de aangever niet meer in de slaapkamer waren. De goederen bleken gestolen te zijn.
De aangever deed aangifte van diefstal tegen Ricardo nadat die ontkend had dat hij de spullen gestolen had. Ricardo werd door de politie van Zanderij opgespoord en aangehouden. Gaande het onderzoek heeft Ricardo toegegeven dat hij de dranken gestolen heeft uit de slaapkamer in het huis.. Dat hij de slaapkamerdeur open heeft gemaakt met behulp van een valse sleutel. Voorts dat hij uit frustratie de alcoholische dranken gestolen en opgedronken heeft. Hij ontkend dat hij kledingstukken gestolen heeft.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.