Oplichter geeft sollicitatiebrief als vuurwapenvergunning aan ondernemer die de Nederlandse taal niet machtig is; politie roept benadeelden op

Wetsdienaren van het ressort Nieuwe Haven hebben de 44-jarige Anielkoemar H. op vrijdag 27 april aangehouden voor oplichting. Anielkoemar beloofde een ondernemer zijn  vuurwapenvergunning in orde te zullen maken. Hiervoor moest de man U$.1.750 neertellen.  De Chinees vroeg aan Anielkoemar hoe hij zekerheid kon hebben dat hij niet voor de gek zou worden gehouden.

Om geloofwaardig over te komen, gaf Anielkoemar zijn rijbewijs af aan de ondernemer. Na enkele dagen belde Anielkoemar de ondernemer op en gaf hem door dat zijn stukken in orde waren. Vanwege het feit dat de ondernemer de Nederlandse taal niet machtig is, gaf Anielkoemar de man een oude sollicitatiebrief in een enveloppe.

De Chinees vertrouwde de zaak niet en stapte met het document naar de politie en deed zijn verhaal.

Anielkoemar is opgespoord en aangehouden. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

Het vermoeden bestaat dat Anielkoemar meerdere slachtoffers heeft gemaakt. De politie roept zij die op deze werkwijze benadeeld zijn geworden op zich te melden bij de recherche van Paramaribo gevestigd in het politiebureau Geyersvlijt  of te bellen op het nummer 451163.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.