Medewerkers van een goudmijn- en een contractor bedrijf aangehouden en opgesloten door de recherche van Regio Oost

De recherche van Regio Oost heeft een zaak van gepleegde diefstallen en verduistering in onderzoek waarbij zeven medewerkers van respectievelijk  een goudmijnbedrijf en een contractor bedrijf zijn aangehouden en opgesloten. Het gaat in deze om een voorman, lassers, monteurs en supervisors van de twee bedrijven. De mijnwerkzaamheden vinden plaats  in het Merian gebied te Marowijne.

De medewerkers worden ervan verdacht in vereniging diefstallen en of verduistering van gereedschappen te hebben gepleegd op het terrein van het goudwinningsbedrijf. De diefstallen konden worden gepleegd met  gebruikmaking van zogenaamde poortpasjes (gate passes) van het bedrijf. Hierdoor kon men makkelijk op het bedrijfsterrein komen  om de gereedschappen weg te maken.

De verdachte die de poortpasjes had ondertekend, verklaarde tijdens zijn verhoor, dat de ‘gate passes’ die gebruikt waren om de goederen het bedrijfsterrein uit te smokkelen, ongeveer twee maanden geleden door hem waren getekend en afgegeven aan de verdachte S.A. van het contractor bedrijf. Verder dat hij het gedeelte op de kaart open had laten staan  waar de datum en de naam van de bestuurder opgeschreven moest worden, die het terrein op en uit zou rijden. Voorts dat hij de  vooraf onvolledig ingevulde ‘gate passes’ in goed vertrouwen had gegeven aan S.A.

Bij een onderzoek in de woning van de verdachte S.A. heeft de politie aangetroffen en in beslag genomen  een metalendoos inhoudende lasdraden en een metalen gereedschapskist inhoudende onder andere ijzeren moeren, bouten en een power handle.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.