Informant verblijfsvergunning aangehouden

De afdeling Fraude van de politie heeft op maandag 29 mei de 27-jarige Yiong L. aangehouden. Ondanks de vele waarschuwingen vanuit de politie is deze verdachte naar de afdeling Vreemdelingenzaken geweest om te informeren naar het resultaat van de aanvraag tot verblijf van twee kennissen. Uit onderzoek blijkt dat de aanvraagstrookjes, die hij heeft overlegd vals zijn.

De politie is toen ingeschakeld door medewerkers van voornoemde afdeling. Yiong is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Yiong verklaarde tijdens zijn verhoor de strookjes te hebben gehad van de kennissen aan wie hij een gunst wilde bewijzen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

De politie doet nog eens het beroep op de samenleving om officiële zaken persoonlijk af te handelen en bij de desbetreffende instanties aan te kloppen voor informatie. Zij die toch in zee gaan met zogenaamde bemiddelaars lopen het risico opgelicht te worden. Indien blijkt dat u toch uw documenten door zo een bemiddelaar in orde laat maken, maakt u zich schuldig aan een strafbaar feit. Betreft het in deze een verblijfsvergunning loopt u de kans om uitgezet te worden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.