Feestmakers bekogelen politie; DC en KPS zetten stop aan festiviteiten in ressort Latour

De politie van Latour is in de vroege ochtend van zondag 6 augustus door feestmakers aan de Nieuw Weergevondenweg bekogeld.

De wetsdienaren stopten tijdens surveillance bij een bekende centrum, waar er vaker festiviteiten worden gehouden. De politie sprak de organisatie aan op het feit dat het tijdstip van de activiteit volgens de vergunningsvoorwaarde was verstreken. Deze deed het verzoek om een halfuur dispensatie, waarmee de politie instemde en de plek verliet.

Toen de sterke arm na een half uur terugging voor controle, was het feest nog gaande. De politie sprak de verantwoordelijke wederom aan die vervolgens de feestmakers te kennen gaf dat het feest gestopt moet worden.

De feestmakers raakten door de mededeling verhit en bekogelden de politiemannen. De sterke arm was genoodzaakt naar assistentie te vragen. Ook deze politiemannen werden bekogeld. Beide politievoertuigen die in de directe omgeving waren geparkeerd, zijn beschadigd.

Een voorbijrijdende politieman in burgerkleding, zag vier jongemannen een andere manspersoon verwondingen toebrengen. Hij legitimeerde zich en sprak de vechtende mannen aan. Eén hunner loste een schot in de richting van de politieman en het viertal sloeg op de vlucht.

De wetsdienaar was genoodzaakt vuurwapen geweld aan te wenden, waarbij de 16-jarige Matheus J. in zijn buikstreek is geraakt. Per ontboden ambulance is Matheus die niet aanspreekbaar was afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is  onder politiebewaking opgenomen in de ziekeninrichting. Aan de opsporing van de drie voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

De 23-jarige Roberto W. die verwondingen opliep tijdens de vechtpartij met de vier jongemannen is na medisch te zijn behandeld achter slot en grendel geplaatst voor openlijke geweldpleging. Hij heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij.

Op grond van de vele calamiteiten die zich in het verzorgingsgebied van Latour en omgeving voordoen, tijdens festiviteiten, heeft de districtscommissaris (D.C) na overleg met de ressortcommandant van politie Latour besloten tot nader orde geen vergunning te verstrekken voor openbare vermakelijkheden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.