Bromfietser die voertuig stal door politie Munder opgesloten

De 25-jarige Ernesto K. is op maandag 23 augustus door de politie van het bureau Munder ter zake diefstal van een voertuig, op zijn woonadres te Lelydorp opgespoord en aangehouden.

Een 33-jarige vrouw F.L. deed op diezelfde dag aangifte op voormeld politiebureau. Zij verklaarde aan de politie dat zij samen met haar peetdochter reed naar een Car center voor het inwinnen van informatie. Ze stapten vervolgens uit de auto, waarbij F.L. de motor van het voertuig draaiende liet.

De verdachte Ernesto die op een bromfiets was gezeten, stopte naast het voertuig van de mevrouw. Hij stapte van de bromfiets af en nam op een onbewaakt moment plaats achter het stuur van de auto. Hierna ging de man met het voertuig van de vrouw ervandoor met achterlating van zijn bromfiets.

De politie van Munder die werd ingeschakeld kreeg na enkele uren de melding dat bedoeld voertuig te Lelydorp was gesignaleerd. Bij een ingesteld onderzoek door de wetsdienaren bleek het daadwerkelijk om het ontvreemd voertuig van de aangeefster te gaan. De verdachte Ernesto werd bij die gelegenheid in de kraag gevat en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

De verdachte verklaarde aan de politie dat hij de auto had genomen, omdat hij een voertuig nodig had om een paar zaken te gaan regelen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Ernesto hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. De rechtmatige eigenaar kon hierna weer over haar auto beschikken.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.