Bejaarde voor oplichting en valsheid in geschrifte aangehouden; jongere broer en nichtje worden opgespoord

De 74-jarige  Mavis B is op 26 maart dit jaar door de afdeling  Fraude van de politie, op verdenking van oplichting en valsheid in geschrifte, aangehouden en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Mavis wordt er van verdacht in vereniging met haar jongere broer  BABEL Edgar en nichtje Nancy, van wie op 16 april 2018 door de Procureur Generaal inmiddels opsporing en aanhouding via de media is gelast, een ondernemer te hebben benadeeld voor grote sommen geld in SRD’s, US dollars en Euro’s.

De ondernemer schoot op verzoek van het drietal het geld voor waarmee zij boete zouden betalen, zodat een justitiele beslaglegging op hun tegoeden die bij twee lokale banken zou zijn gelegd, kon worden opgeheven. De verdachten zouden na de afhandeling, de ondernemer terug betalen.

Ter ondersteuning van hun verhaal toonden zij de ondernemer bankafschriften waaruit bleek dat zij miljoenen op hun rekeningen bij  de bankinstellingen moeten hebben en waarop er zogenaamd justitieel beslag zou zijn gelegd. Naderhand is echter komen vast te staan dat het verhaal is verzonnen en dat de bankafschriften vals zijn.

Het vermoeden bestaat dat dit trio op deze wijze meerdere ondernemers of mensen moet hebben opgelicht. Zij die denken benadeeld te zijn geweest, worden opgeroepen zich alsnog in verbinding  te stellen met de afdeling Fraude, ondergebracht in het politiebureau Geyersvlijt, voor het doen van aangifte. Deze afdeling is te bereiken op de nummers 455830  en 451313.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.