Autohandelaar opgelicht; verdachte aangehouden door RBT Regio West

De 32-jarige Urwin S. is op woensdag 4 september aangehouden door de politie van het bureau Munder voor oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. Een autohandelaar deed een week geleden aangifte tegen de verdachte Urwin die via internet banking voor een auto zou moeten betalen. Dit zou de tweede auto zijn die Urwin, via internet banking, bij de autohandelaar zou kopen.

Bij aankoop van de eerste auto door Urwin, via internet banking, is alles goed en vlot verlopen. Dit schonk het vertrouwen bij de autohandelaar dat alles in orde was toen Urwin een tweede auto, weer via internet banking, bij hem kwam kopen.

Nadat Urwin een geld overmakingsbewijs afgegeven had kreeg hij van de autohandelaar een voertuig terwaarde van USD.13.500,-. Zoals gebruikelijk werden de originele  auto documenten niet aan Urwin meegegeven. De autohandelaar zou de originele stukken aan Urwin geven nadat zijn huisbank had bevestigd  dat de USD.13.500,-op zijn bankrekening gestort was.

Enkele dagen na de verkoop van de auto werd het duidelijk voor de autohandelaar dat Urwin de USD13.500,- niet  naar zijn bankrekening had overgemaakt en dat het door Urwin aan hem afgegeven overmakingsbewijs vermoedelijk vals was. Hij probeerde in contact te treden met Urwin maar die liet niets van zich horen.

Uiteindelijk deed de autohandelaar aangifte  tegen Urwin bij de politie van Munder. Goed speurwerk bracht naar voren, dat Urwin zich in het Westelijk deel van ons land bevond. In samenwerking met de Gewestelijke Politie  Regio Commandant wist  het Regio Bijstand Team West(RBTW) de verdachte Urwin,S.op te sporen, aan te houden en over te dragen aan de collega’s van bureau Munder.

Urwin kon geen bewijs aan de politie overhandigen van de overmaking van USD.13.500,-. naar een bankrekening ten gunste van de autohandelaar. In plaats daarvan verklaarde hij, dat hij het voertuig als onderpand  had gegeven aan een geldschieter bij wie hij USD 2.250,-geleend had. De geldschieter had zaken met Urwin gedaan omdat die vervalste auto documenten overhandigd had.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.