Zeven kamerwoningen afgebrand in Nickerie

Zeven kamerwoningen, de zogenoemde prasi oso’s zijn in de vroege ochtend van woensdag 22 mei 2024 door brand verwoest op een adres aan de Arnold Julenweg.

De politie van het bureau Waldeck deed na de melding van een woning brand op voornoemde adres, de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst van de wetsdienaren was de Brandweer reeds bezig met blussingswerkzaamheden. Na de blussingswerkzaamheden heeft de politie geconstateerd dat er in totaal 7 kamerwoningen die op het terrein stonden en werden bewoond door S.P., ene Persaud, I.M., ene Paul, M.J. en R.B. zijn afgebrand. Volgens verklaring van de bewoners hadden zij een harde knal vanuit de kamer van Persaud horen komen, hetgeen ook door Persaud werd bevestigd. Naar zeggen van Persaud werden de kamerwoningen aan de overzijde vanuit zijn woning middels een verlengsnoer van stroom voorzien. Vermoedelijk is die verlengsnoer door een kortsluiting geëxplodeerd en vervolgens grote vlammen vuur ontwikkelde met het noodlottige gevolg. Het probleem van de stroomschommeling, hadden de bewoners meermalen kenbaar gemaakt bij de eigenaar S.S., die in gebreke is gebleven de nodige maatregelen te treffen. De afdeling Forensische Opsporing van Nickerie was eveneens ter plaatse voor het technisch onderzoek. De  7 kamerwoningen, waren niet tegen brand verzekerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Het onderzoek van deze woningbrand wordt voortgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.