Zeven inbraak verdachten aangehouden door Recherche Paramaribo; drie hunner heengezonden

De 40-jarige C.L., A.K. (39), J.N. (25), D.V. (27), R.E. (16), K.S. (17) en R.D. (20) zijn op dinsdag 8 augustus 2023 na bekomen informatie door medewerkers van de Recherche van Regio Paramaribo op een adres in het ressort Uitvlugt aangehouden.

De benadeelde G.M. heeft op zondag 30 juli 2023 aangifte gedaan bij de politie van het ressort Uitvlugt ter zake diefstal uit zijn woning. Daarbij zijn weg genomen een kluis inhoudende grote geldbedragen in SRD, Euro’s en Amerikaanse dollars, een jachtgeweer, sieraden, alcoholische dranken en andere waardevolle spullen. Het onderzoek werd vervolgens overgedragen aan de afdeling Recherche van Regio Paramaribo. Tijdens het onderzoek kwamen aan de hand van camerabeelden en verklaringen, de verdachten in beeld die op 8 augustus 2023 in een appartement in het ressort Uitvlugt alwaar zij zich ophielden in de kraag gevat en aangehouden. Onder de aangehouden verdachten bevinden zich drie tiener meisjes. Bij een onderzoek in de woning zijn er gestolen goederen aangetroffen die door de aangever bij de woninginbraak waren aangegeven. Ook het voertuig waarmee de verdachten zich verplaatsten is aangetroffen. Zowel het voertuig als de andere aangetroffen goederen zijn door de politie in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan meerdere strafbare feiten. De drie tiener meisjes R.E., K.S. en R.D. die een liefdesrelatie onderhielden met de verdachten, zijn na verhoor met een ernstige waarschuwing in bijzijn van hun ouders, heengezonden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de vier verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.