Zeven dorpsbewoners plegen vernielingen en brandstichting te Haarlem; één hunner aangehouden en zes kompanen voortvluchtig

De politie van het bureau Lelydorp heeft op vrijdag 31 maart 2023 de verdachte V.S. aangehouden, nadat hij zich had aangemeld op het politiebureau.

V.S. wordt ervan verdacht samen met zes andere kompanen vernielingen en brand te hebben gesticht op een woonadres te Haarlem in het district Saramacca.

De benadeelde I.M. heeft op vrijdag 24 maart 2023 aangifte gedaan ter zake en verklaarde aan de politie dat zij na enige tijd te hebben vertoeft in het buitenland, zij met toestemming van de kapitein zich heeft gevestigd in het dorp. Op een bepaald moment zag zij op die bewuste dag zeven manspersonen in de richting van haar hut en woning komen, die vervolgens haar hut in brand staken en vernielingen brachten aan haar woning. Na de daad kozen de verdachten het hazenpad.

De verdachten werden door de politie opgespoord, doch niet aangetroffen. V.S. werd na zijn aanmelding op 31 maart 2023 voorgeleid en is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek ingesloten. Aan de aanhouding van de andere voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.