Zes verdachten ter zake diefstal aangehouden

M.J. deed op  zondag 13 december te politiebureau Moengo aangifte van diefstal uit zijn voertuig. Bij die gelegenheid is weggenomen grote geldbedragen in Euro en SRD.  

Volgens verklaring van de aangever had hij zijn voertuig goed afgesloten en naast de krutu oso te Moengo Tapoe geparkeerd, alwaar er een rouwzitting was.

Op een bepaald moment kwam aan het licht dat dorpsbewoners zich schuldig hadden gemaakt aan de diefstal. Een familielid bracht op maandag 14 december de vermoedelijke hoofdverdachte naar het politiebureau te Moengo. Drie kompanen meldden zich op 14 december eveneens aan bij de politie. Het viertal werd ter voorgeleiding aangehouden.

Op hun aanwijzing werden er nog twee verdachten door de politie van Albina aangehouden, waarna de zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Oost.

De zes verdachten, van wie twee hunner jeugdigen zijn wonen allen te Moengo. Het gaat in deze om de verdachten S.R. en K.E. (beiden 17), B.R. (22), de twee   20-jarigen P.S. en B.S. en C.B.(18).

Op de verdachten is een deel van de buit teruggevonden. Deze is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na afstemming  met het Openbaar Ministerie zijn alle zes verdachten in verzekering gesteld. S.R. en K.E. zijn vanwege hun jeugdige leeftijd ingesloten in het jeugdcellenhuis te Opa Doelie.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.