Zes verdachten aangehouden; militair overgedragen en heler heengezonden

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben in samenwerking met Surveillance Midden de verdachten Quincy M. en Furgill N. beiden (24), Donviër L. (14), Sergio P. (19) en Livin T. (18) ter zake diefstal, heling en begunstiging aangehouden.

De politie van De Nieuwe Grond kreeg in de ochtend van zondag 20 op maandag 21 november via het Command Center een dievenmelding aan de Sewpalweg, waarbij er naar assistentie werd gevraagd van Surveillance Midden en RBTM.
De wetsdienaren koerste voor onderzoek naar de plek en bleek het om een appartementencomplex te gaan. Een bewoonster gaf de politie te kennen dat ze op een bepaald moment een geluid buiten hoorde en toen zij naar buiten keek zag de vrouw drie manspersonen die in het zwart gekleed waren op het terrein lopen. Bij het zien van de verdachten gilde de vrouw om hulp.

Bij een ingesteld onderzoek door de wetsdienaren werden de verdachten Quincy en Donviër die in een verdacht voertuig zaten aan de Abigaellustweg ter hoogte van een pension aangehouden. Furgill, Sergio en Livin werden op aanwijzing van de twee eerder aangehouden verdachten aan de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Boedhoeweg in de kraag gevat.

De gestolen goederen zijn in de woning van de zus van de verdachte Donviër aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat in deze om een bromfiets zonder kentekenplaten, televisie toestellen, televisie remote’s, radio remote’s, mobiele telefoontoestellen, inbrekerswerktuigen en het voertuig waarmee de strafbare feiten zijn gepleegd. De zus van de verdachte Donviër werd ter zake heling en begunstiging eveneens aangehouden.

De zes verdachten en de inbeslaggenomen goederen werden vervolgens overgebracht en overgedragen aan politie van het bureau De Nieuwe Grond. Het vermoeden bestaat dat deze verdachten een reeks van inbraken in het ressort hebben gepleegd in de periode van 2 november tot en met heden 21 november.

De verdachte Quincy die militair blijkt te zijn, is overgedragen aan de Militaire Politie.
Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten Furgill, Sergio, Livin en Donviër in verzekering gesteld, terwijl de zus van Donviër na verhoor is heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.