Zangvogel dief aangehouden

De politie van Santodorp heeft de 45-jarige Clyde O. op donderdag 8 oktober aangehouden.   Clyde heeft op donderdag 1 oktober op klaarlichte dag een zangvogel weggenomen in het ressort. Alerte buren namen het kentekennummer van het voertuig op waarmee Clyde op het adres ging en tijdens het doen van de aangifte kon de benadeelde dit nummer ook aan de politie doorgeven.

Het onderzoek van de politie naar het voertuig leidde naar een taxichauffeur die werd opgeroepen om op het politiebureau te verschijnen. De taxichauffeur verklaarde dat Clyde een klant van hem was. Hij heeft hem op die bewuste dag gereden naar het adres waar hij die vogel heeft weggenomen. Op zijn aanwijzing werd Clyde opgespoord, echter werd hij niet aangetroffen. Op vrijdag 9 oktober werd het adres wederom aangedaan en kon de verdachte worden aangehouden.

Hij verklaarde aan de inspecteur dat hij een vogel onbeheerd op een balkon zag hangen en omdat er geen schutting is aangebracht, besloot hij die vogel weg te nemen. Clyde is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De verdachte heeft pas een straf van tien maanden uitgezeten.   

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.