Woordenwisseling tussen enkele manspersonen bij Sol Grando eindigt in schietincident; dienstwapen verdachte in bewaring genomen

De politie van het bureau Kwatta heeft in de vroege ochtend van zaterdag 1 juni 2024 het dienstvuistvuurwapen van de politieman S.H. (30) in bewaring genomen.
Na een telefonische melding omstreeks 02.50 uur van een vechtpartij bij SOL “Grando”aan de Kwattaweg, waarbij er schoten zijn gelost en dat de vechtersbazen de plek hadden verlaten, stapte omstreeks 03.30 uur ene S.H. die naderhand politieambtenaar blijkt te zijn het politiebureau binnen. Hij gaf aan in een woordenwisseling te zijn geraakt met ene A.M. (19), die hem samen met enkele vrienden hebben mishandeld. Op een bepaald moment was hij door de handelingen van A.M. genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Terwijl de politieman bezig was de aangifte te doen, deden op een gegeven moment A.M. en enkele manspersonen, eveneens voormelde politiebureau aan. Het slachtoffer A.M. gaf de politie te kennen dat hij op een streetparty was, alwaar S.H. met vrienden aan het chillen was. Verder dat hij zijn auto had geparkeerd in de directe omgeving waar S.H. met zijn vrienden stond. Dit viel niet in goede aarde bij S.H., waardoor er een woordenwisseling ontstond tussen A.M. en S.H. over de parkeerplaats. Op een bepaald moment liep A.M. weg en zag kort daarna dat S.H. tegen zijn voertuig leunde en verbood de man dat te doen. Hierdoor ontstond er wederom een woordenwisseling tussen de twee mannen die uitmondde in een gevecht. A.M. zag dat S.H. zijn vriend wilde slaan, maar die greep S.H. aan zijn hand vast, waardoor S.H. op de grond viel. Terwijl A.M. zijn tegenstaander S.H. tegemoet liep om te kijken als alles in orde was met hem, hoorde hij op het zellfde moment een schot afgaan. Uit vrees rende A.M. weg en kwam later tot de ontdekking dat hij door een kogel is geraakt aan zijn bovenarm. De gewonde man werd onmiddelijk voor medische hulp door zijn vrienden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Het wapen van S.H. is door de politie in bewaring genomen en is het onderzoek in deze zaak overgedragen aan de afdeling Onderzoek Politionele Zaken (O.P.Z.).

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.