Woordenwisseling eindigt in schietpartij.

De politie van het ressort Uitvlugt kreeg vrijdagavond 08 februari de melding van het Command Center van een schietpartij in de Franchepanestraat, ter hoogte van de Binda Mall.
Toen de politie op de plaats van het gebeurde aankwam werd het slachtoffer Clifton, E. aangetroffen; met een schotverwonding ter hoogte van zijn borststreek, Deze 42-jarige man verkeerde in kritieke toestand en werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

De 35-jarige schutter Wensley, C. had voor aankomst van de politie de plaats van het gebeurde verlaten. Hij meldde zich, enige tijd na het incident, op het politie bureau Uitvlugt aan. Hij werd daarbij terstond aangehouden voor onder andere zware mishandeling en overtreding van de Vuurwapen Wet omdat hij niet beschikt over een vuurwapenvergunning.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat Wensley,C. en Clifton,E. kennissen van elkaar zijn. Dat zij op die bewuste vrijdagavond een woordenwisseling kregen. Wensley heeft bij de politie verklaart, dat het slachtoffer Clifton op een gegeven moment een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde waarmee hij op hem- Wensley – schoot. Dat hij daardoor een schramschot opliep aan zijn linker elle boog. Hij vertoonde een schram aan zijn lichaam; ter hoogte van zijn linker elle boog.

Dat hij -Wensley – vervolgens zijn vuistvuurwapen tevoorschijn trok waarmee hij op Clifton schoot met het gevolg, dat die door een kogel geraakt werd in zijn borstreek. Wensley gaf verder aan, dat hij vervolgens plaats nam in zijn auto en weg reed. Voorts dat hij naar de voet van de Wijdenboschbrug reed, alwaar hij zijn vuistvuurwapen weggooide op de berm nabij de voet van de brug.

De politie is met de verdachte Wensley naar de voet van de brug gereden om, op zijn aanwijzing, het wapen te vinden ten einde dat in beslag te nemen. Dat wapen is vooralsnog niet terecht. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Wensley,C. hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze strafzaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.