Woningbrand Allendestraat; 1 dode en drie gewonden

De politie van het ressort Uitvlugt kreeg op vrijdag 11 maart omstreeks  half 3 in de ochtend via de Centrale Meldkamer melding van een woningbrand aan de Allendestraat.

De brandweer was reeds ingeschakeld.

Ter plaatse aangekomen trof de politie de woning in lichter laaien aan.

Volgens verklaring van Wensley, die één van de bewoners is, woonden er acht personen in de woning. Hij lag in de woonkamer te slapen toen hij werd opgeschrikt door het gegil van één van zijn broers. Op dat moment zag hij een dikke rookontwikkeling  vanuit de keukenruimte komen en begreep dat er brand was uitgebroken. Uit paniek rende hij gelijk uit de woning om zich zelf in veiligheid te brengen. Hij ging daarna met zijn andere broers terug in de woning  en konden zij nog een broer met een beperking  uit de brandende woning halen.

De mannen probeerden daarna de slaapkamer van hun moeder te bereiken om haar te redden wat hen niet is gelukt. De 61-jarige Rebecca Deel kwam om in de brand.

Drie van de broers liepen brandverwondingen op, van wie één per ontboden ambulance is afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Het verkoolde lichaam werd nadat het vuur door de brandweer was geblust in één van de slaapvertrekken aangetroffen.

Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen.

De woning  is niet tegen brand verzekerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Het onderzoek wordt verder verricht door politie Uitvlugt en de Forensische Opsporing.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.