Winkelier houdt smeermiddelendief aan; verdachte brengt politie naar begraafplaats

De 65-jarige Wagijo R. is op woensdag 26 januari na zijn aanhouding, overgedragen aan de politie van het ressort Uitvlugt. De politie kreeg bericht van de aanhouding voor een winkel in het ressort. Daar aangekomen werden de winkelier en de verdachte aangetroffen.

Volgens verklaring van de winkelier stopte  Wagijo die met een bijrijder op de bromfiets was voor de winkel. De bijrijder ging de winkel binnen terwijl Wagijo op de bromfiets bleef zitten. Hij liep  de rekken af.  Het viel de winkelier op dat de man goederen van de rekken in zijn tas stopte. De winkelier confronteerde hem daarmee en wilde in de tas van de man kijken maar de man verzette zich. Er ontstond een worsteling tussen de twee. De man zag kans naar buiten te rennen en plaats te nemen op de gereedstaande brommer.

De winkelier die de achtervolging inzette, duwde de mannen van de bromfiets weg. Terwijl de winkelier Wagijo in een greep vasthield, zag de hoofdverdachte kans weg te komen met de bromfiets. De tas inhoudende tien flessen smeermiddelen zijn in beslag genomen. De inhoud is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie (O.M.) weer afgestaan aan de winkelier.

De ingeschakelde politie nam Wagijo mee naar het bureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte voor medeplichtigheid aan een strafbare feit ingesloten. 

Wagijo verklaarde dat de bromfiets van hem is en dat hij de andere man een lift had aangeboden naar de winkel, echter wist hij niet wat de man zou doen. Op zijn aanwijzing deed de politie de plek aan waar hij de man had meegenomen. Wagijo bracht de wetsdienaren naar een begraafplaats alwaar hij beweert de andere man te hebben gelift.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.