Winkelier beschoten

Een winkelier op de hoek van De Frederikshoop- en de Johannes Pontweg is op donderdag 31 mei door een gewapende manspersoon beschoten .

Via de Centrale meldkamer is de melding doorgespeeld aan de politie van het ressort Latour over een geval waarbij een winkelier is beschoten aan de Fredrikshoopweg.

De vermoedelijke dader is op aanwijzing van omstanders door politieambtenaren van ressort Kwatta die op dat moment langs reden aan de Livornosteeg aangehouden en overgebracht naar de politie van Latour .

Bij aankomst op de plek werd de winkelier die niet aanspreekbaar was met schotverwondingen in zijn buikstreek aangetroffen. Per ontboden ambulance is hij in kritieke toestand afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care.

De 28-jarige verdachte Sincily F. blijkt militair te zijn en is het verdere onderzoek overgedragen aan de Militaire Politie. Op hem is een wapen aangetroffen en in beslag genomen. Hij ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit.
Volgens verklaringen van ooggetuigen zagen zij Sincily de winkel uitrennen met het wapen in zijn hand.
Het is nog niet duidelijk of de winkelier is beroofd door de verdachte.
De Militaire Politie onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.