Winkeldief op heterdaad betrapt en overlijdt na mishandeling; verdachte aangehouden

G.I. meer bekend als “Rambo” die vermoedelijk een zwerversbestaan leed, werd in de middag van zaterdag 24 februari 2024 bij het wegnemen van een fles parfum, in een winkel aan de Drs. Sophie Redmondstraat, op heterdaad betrapt door de winkeleigenares. De winkelierster Y.S. en een ander familielid, ene Q.Z. pakten de verdachte vast, waardoor er een worsteling ontstond tussen de dief en de twee winkeliers. De verdachte was kennelijk niet opgewassen tegen het tweetal en werd tijdens het gevecht overmeesterd en mishandeld met als gevolg dat hij ter plekke het leven liet.

De politie van het bureau Nieuwe Haven die na melding van de diefstal met dodelijke afloop die dag de locatie aandeed voor onderzoek sloeg de winkelierster Y.S. en het familielid Q.Z. in de boeien, waarna het tweetal ter voorgeleiding naar het politiebureau werd overgebracht. In opdracht van het Openbaar Ministerie (O.M.) is het ontzielde lichaam van G.I., die een bekende van de politie is ter obductie door de politie in beslag genomen.

De verdachte Q.Z. is na overleg met het O.M. door de politie in verzekering gesteld, terwijl Y.S. na verhoor is heengezonden. Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.