Winay aangehouden voor bedreiging

Winay, H. (24) is door de politie van Lelydorp op zondag 15 mei aangehouden.

De politie kreeg op zaterdag 14 mei de melding dat een man tekeer ging op een adres in het ressort.

Daar aangekomen werd Winay niet aangetroffen. Volgens verklaring van zijn broer Ronny, heeft zijn jongere broer hem met de dood bedreigd. Terwijl hij de woorden uitte bewerkte hij de voordeur van de woning met een scherp voorwerp. 

De aanleiding van deze ruzie was een op social media geplaatst bericht van Winay. Ronny die vond dat het bericht voor hem bestemd was ging hem om rekenschap vragen. Bij de woning aangekomen trof hij zijn moeder aan die aangaf dat Winay dronken was en sliep.  

Ronny liep toen terug naar zijn woning. Winay die echter het heel gesprek tussen de broer en de moeder had gevolgd, stormde het huis uit om Ronny ter verantwoording te roepen. Er ontstond een woordenwisseling tussen de broers. Winay rende terug naar zijn huis en pakte een scherp voorwerp. Pogingen van zijn moeder en  vrouw hem tegen gehouden, mochten niet baten.

Gewapend met het scherpe voorwerp rende hij terug naar de woning van zijn broer. Uit vrees sloot de broer zich op in zijn woning. Winay die nauwelijks op zijn benen kon staan, bewerkte de deur en kwam te vallen.

De broer belde in zijn angst de politie van Lelydorp.

Bij aankomst van de politie bleek dat Winay met een taxi door zijn vrouw was meegenomen. Toen hij de volgende thuis kwam en vernam dat hij door de politie werd gezocht, meldde hij zich uit eigen beweging aan op het politiebureau.

Winay werd gelijk aangehouden. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.