Widjay aangehouden voor oplichting en verduistering senioren burgers

Surveillerende politieambtenaren van ressort Centrum hebben op dinsdag 20 maart de 45-jarige Widjai N. aangehouden.

Widjai wordt ervan verdacht zich de afgelopen maanden schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en verduistering. Hij maakte daarbij senioren burgers tot zijn slachtoffers.
Een benadeelde deed op maandag 19 februari aangifte tegen Widjai op het politiebureau Uitvlugt. Volgens haar verklaring is zij onder valse voorwendselen door een bij haar onbekende manspersoon opgelicht.

Deze seniore burger signaleerde Widjai op 20 maart in het stadscentrum en riep de hulp in van surveillerende politieambtenaren. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bij de voorgeleiding bekend het strafbare feit te hebben gepleegd.

Uit de administratie van ressort Centrum is gebleken dat meerdere seniore burgers aangifte terzake oplichting en verduistering tegen Widaj hebben gedaan. Onderzoek wees uit dat hij steeds weer dezelfde werkwijze had. Widjai hield de senioren burgers voor dat hij en zijn gezin enorme problemen hebben. Met zijn zogenaamde noodkreten wekte hij medelijden bij zijn slachtoffers. Hij kwam zo geloofwaardig over bij hen dat zij hem te goeder trouw geld leenden of hun sieraden aan hem afstonden om te belenen. Daarna hoorden zij niets meer van hem.

Widjai is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.