Werknemer en ex-werknemer opgesloten voor gekwalificeerde diefstal

Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten hebben de 22-jarige Othiëno, B. en 21-jarige Martin O. aangehouden in verband met een gekwalificeerde diefstal. Othiëno is op donderdag 28 mei aangehouden en Martin op zaterdag 13 juni.
Beiden zijn door de politie in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.

Op maandag 25 mei deed een ondernemer aangifte van het feit dat een kluis uit zijn bedrijf is weggedragen inhoudende geldbedragen in Surinaamse dollar, Amerikaanse dollar en Euro’s. Dat behalve de kluis met geld ook een laptop en andere spullen uit het bedrijf zijn weggenomen.

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen, dat de ex-werknemer Martin, O. kort voor sluitingstijd, stiekem het bedrijf binnen ging alwaar hij zich schuil hield. Nadat het bedrijf gesloten was en iedereen weg was kwam Martin tevoorschijn waarna hij onder andere de kluis met geld weg nam. De laakbare handelingen van Martin zijn door beveiligingscamera’s vastgelegd.

Tijdens het onderzoek kwam de werknemer Othiëno als medeplichtige in beeld. Hij gaf toe dat hij kort voor sluitingstijd opzettelijk een toegangsdeur tot het bedrijfsgebouw open liet staan en zodoende Martin in de gelegenheid stelde binnen te glippen ten einde de diefstal te plegen. Martin, O. ontkent dat hij de diefstal gepleegd heeft. De buit is nog niet terug gevonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.