Werknemer autoverhuurbedrijf en huurder aangehouden voor verduistering

De verdachten C.V. meer bekend als “Tino” (23) en G. P. meer bekend als “Ganga” (27) zijn op maandag 8 maart door de Recherche van Regio Oost voor verduistering aangehouden. De twee verdachten hebben in de eerste week van de maand maart een voertuig van een autoverhuurbedrijf te Commewijne verduisterd.
Tijdens controlewerkzaamheden werd er door de leiding van het bedrijf geconstateerd dat dit voertuig niet in het bestand voorkwam en ook niet op de parkeerplaats was. Na bekeken camerabeelden kwam de werknemer C.V. in beeld, waarna er op 8 maart aangifte tegen hem is gedaan bij de recherche van regio Oost.
Tijdens het politioneel onderzoek kwam naar voren dat de werknemer C.V. onopgemerkt de auto zou hebben verhuurd aan G.P. Deze verdachte werd na de aangifte op de werklocatie aangehouden en op zijn aanwijzing werd het voertuig zonder kentekenplaten op het woonadres van G.P. te Helena Christina aangetroffen en in beslag genomen.
Beide verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en hebben toegegeven het strafbaar feit te hebben gepleegd. Verder verklaarden zij aan de politie het voertuig uit de garage te hebben gehaald om buiten het bedrijf om geld daarmee te verdienen. Het lag in de bedoeling de auto geruisloos weer in de garage te plaatsen, wanneer ze daarmee klaar waren.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden deze twee verdachten in verzekering gesteld, waarna het voertuig aan de rechtmatige eigenaar werd afgestaan.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.