Wegomlegging ivm herbouw Saramacca doorsteek brug

De Saramacca doorsteek brug zal ingaande woensdag 28 februari 2024 voor enkele maanden afgesloten worden voor het rijverkeer. De brug over het Saramaccakanaal voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen en zal vervangen worden door een volledig nieuwe brugconstructie met zes rijstroken, waarvan drie om drie gescheiden rijstroken. Het verkeer zal tijdens de herbouw van de brug worden omgeleid via de Beekhuizen brug ( “Vabi brug”) en de Saronbrug die de dichtstbij gelegen alternatieven zijn. Er zullen vooraf bekendmakingsborden worden geplaatst op strategische locaties, waaronder omgeving Zwartenhovenbrugstraat / Molenpad / Van ‘t Hogerhuysstraat; rotonde Poelepantje; Latour; Latour-MLK weg; de J.A. Wijdenbosch brug vanuit Commewijne om de gemeenschap tijdig te attenderen.

Het kruispunt met de Slangenhoutstraat zal vanaf woensdag 28 februari 2024 heringericht worden met fysieke afbakeningen om het omgeleide verkeer vlotter te laten bewegen. De belangrijkste verandering is dat de verkeerslichten buiten werking zullen worden gesteld.
De omleiding via de Beekhuizen brug ( primair alternatief) wordt middels verkeersborden langs de betreffende wegen aangegeven:

Verkeer vanuit het zuiden naar het noorden:
vanuit de MLK-weg rechtsaf in de Aitkanti weg, P.P. Tewarieweg en linksaf in de Sir Winston Churchillweg, over de Beekhuizen brug, Slangenhoutstraat tot aan de Van ‘t Hogerhuysstraat.

Verkeer vanuit het noorden naar het zuiden:
vanuit de Van ‘t Hogerhuysstraat linksaf richting de Slangenhoutstraat, Sir Winston Churchillweg, over de Beekhuizen brug, rechtsaf in de P.P. Tewarieweg, Aitkantiweg, Latourweg tot aan de MLK-weg.

Verkeer komend vanuit de Beekhuizen brug (Sir Winston Churchillweg) heeft ten alle tijde voorrang om de Van ‘t Hogerhuysstraat te betreden (alle richtingen).

Verkeer komend vanuit het noorden op de Van ‘t Hogherhuysstraat heeft ten alle tijden voorrang om linksaf richting de Beekhuizen brug te gaan.

Verkeer op de Van ‘t Hogherhuysstraat komend vanuit het noorden is VERBODEN RECHTSAF te slaan in de Slangenhoutstraat.

Verkeer op de Van ‘t Hogherhuysstraat komend vanuit het zuiden is VERBODEN RECHTSAF te slaan richting de Beekhuizen brug/ Sir Winston Churchillweg.

Verkeer vanuit de Slangenhoutstraat is VERPLICHT LINKSAF te slaan op de Van ‘t Hogherhuysstraat. Rechtdoor en rechtsaf zijn VERBODEN.

Indien u als weggebruiker voor de omleiding via de Beekhuizen brug kiest, gebruik dan de Van ‘t Hogerhuysstraat richting het zuiden om de brug te bereiken.

Indien u als weggebruiker voor de omleiding via de Saronbrug kiest, gebruik dan de route Calcuttastraat-Slangenhoutstraat richting het zuiden om de brug te bereiken.

Aan alle weggebruikers wordt gevraagd rekening te houden met het bovenstaande, bij het bepalen van de reisroute. Tijdens de spitsuren worden langere reistijden verwacht in de desbetreffende omgeving en gedurende de periode van de herbouw.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.