Weggebruikers, houdt u zich aan de verkeersregels

Om een vlot, maar vooral veilig verkeer te garanderen, heeft de wetgever zich verplicht, het wegennet zodanig te structuren dat weggebruikers die aan het verkeer deelnemen, zich niet in zodanige posities manoeuvreren dat lichamelijk leed, gevaar, hinder of schade aan eigendommen van derden wordt of kan worden aangebracht. De wegen zijn zodanig bekleed met wegmeubilair dat weggebruikers gebonden zijn aan regels en of voorschriften. Op de kruising gevormd van de Linaeus – en de Kwassiestraat (omgeving Academisch Ziekenhuis) staan twee verkeersborden die verkeer verbieden om;
a) rijdend over de Linaeusstraat komende uit de richting van de Kernkamp, linksaf te slaan richting de Kwattaweg.
Verkeer op de Kwassiestraat komende uit de richting van de Abraham Samsonstraat (voorlangs het Academisch Ziekenhuis) moet linksaf gaan in de Linaeusstraat om zijn weg te vervolgen over de Kernkampweg.
Tussen de twee verkeersborden, staat een onderbord met aanvullende specifieke instructies, dat van:
Maandag tot en met Zaterdag tussen 07:00 uur en 18:00 uur met uitzondering van feestdagen bovengenoemde regel geldt. Deze regel is Niet van toepassing op de Politie, Brandweer en Ambulance.
Het is echter gebleken dat veel weggebruikers de gesloten verklarings- en links-af verbodsborden negeren. De politie doet een beroep op alle weggebruikers om de verkeersregels ter plaatse goed in acht te nemen. Bij niet naleving zal onverbiddelijk verbaliserend opgetreden worden.

Politie public relations.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.