Wederom aanhoudingen verricht in het concessie gebied van “ I’m Gold ”; surveillance eenheid met stenen bekogeld

Een surveillerende politie eenheid heeft op woensdagavond 23 oktober, vier mannen aangehouden in het concessiegebied van de goudmaatschappij “ I’m Gold ”. Dit omdat zij illegale goudwinningsactiviteiten ontplooiden in het concessiegebied.
De aangehouden verdachten zijn: Jury, T. ( 23 ), Syay, R. ( 47 ), Orlando, L.( 45) en Jurgen, J.( 24).
Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld door de politie van Brokopondo. Deze mannen worden verdacht van overtreding van de wet Economische Delicten.
Vanochtend, donderdag 24 oktober, is een surveillance eenheid bestaande uit politie- en militaire ambtenaren hoogstwaarschijnlijk door illegale goudzoekers met stenen bekogeld in de “Royale Pit” mijn in het concessie gebied van de boven genoemde maatschappij. Daarbij heeft een militair een barst verwonding opgelopen aan zijn hoofd. Het is namelijk zo dat men zich in de nachtelijke uren schuil houdt in de mijnen en vanuit het donker de surveillerende eenheden bekogeld met stenen.
De verdachte(n) zullen ter aanhouding worden opgespoord. Op dinsdag 22 oktober had een surveillance eenheid al drie mannen in de “Royale Pit” mijn aangehouden. Die mannen zijn opgesloten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.