Wapens, drugs, goud en geld in beslag genomen bij politie invallen

De Narcotica-Brigade, geassisteerd door het Arrestatie Team, heeft op dinsdagmiddag 6 november, op twee woonlocaties in het politie ressort Kwatta invallen gepleegd. In de eerste woning is aangetroffen en in beslag genomen een vuurwapen bekend als “The Dragon”. Dit wapen is voorzien van een magazijnhouder waarin maximaal 12 jachtpatronen geladen en afgevuurd kunnen worden.
Verder is ook nog een vuist vuurwapen, munitie, goudstaafjes en geldbedragen in Euro’s, Amerikaanse- en Surinaamse dollar aangetroffen en in beslag genomen. In dit huis is de 45-jarige Victor,B. en zijn vrouw aangetroffen en aangehouden. Daar er geen drugs in het huis zijn aangetroffen is deze zaak overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten. In het verlengde van deze zaak is ook een inval gepleegd op een woonlocatie in de Hoogestraat. Daar zijn drie mannen met de Dominicaanse nationaliteit aangetroffen en aangehouden.
Hangende dit onderzoek zijn in verzekering gesteld Victor,B. en een van de Dominicaanse mannen voor onder andere overtreding van de Vuurwapen Wet. De twee andere Dominicaanse mannen zijn ter beschikking van de Vreemdelingen Dienst ingesloten. De vrouw van Victor is na verhoor heen gezonden.
Op de tweede woonlocatie in het politie ressort Kwatta heeft de Narcotica-Brigade, samen met het Arrestatie Team, vier Surinaamse mannen aangehouden, nadat ter plaatse een snelvuur geweer en een vuistvuurwapen met munitie zijn aangetroffen en in beslag genomen. Verder zijn ook twee marihuana planten, een relatief kleine hoeveelheid cocaïne en hoogstwaarschijnlijk verpakkingsmateriaal en attributen bestemd voor het maken van cocaïne bolletjes in het huis aangetroffen en in beslag genomen. De vier mannen zijn in verzekering gesteld voor onder andere overtreding van de Vuurwapen Wet en overtreding van de Wet Verdovende Middelen.
Deze succesvolle invallen zijn het resultaat geweest van goed uitgewerkte “intelligence” van de Politie Inlichtingen Dienst(PID) en het Directoraat Nationale Veiligheid(DNV).

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.