Wapenbroeders van FAST NL. houden presentatie voor leden KPS

medallion

Drie Nederlandse collega’s van FAST.NL hebben op 28 april jongslede een presentatie gehouden voor onze collega’s die onder andere  werkzaam zijn op de afdelingen Kapitale Delicten, Narcotica Brigade, AT  en BOT. FAST NL. staat voor “Fucitive Active Search Team The Netherlands”. Hun “core business ” is het localiseren  van Nederlandse verdachten en veroordeelden die in het buitenland zitten of naar het buitenland zijn uitgeweken. Alle 28 lidlanden van de Europese Unie hebben een FAST Team met hetzelfde hoofddoel namelijk het localiseren van hun staatsburgers die verdacht worden of veroordeeld zijn ter zake  ernstige strafbare feiten in hun land. Daarbij wordt nauw samen gewerkt met de buitenlandse jusitie en politie om de  verdachte of veroordeelde  aan te houden en uit te leveren.

De presentatie was verhelderend. Duidelijk is dat de  samenwerking tussen het KPS en  FAST NL. goed te noemen is. Collega’s van bijvoorbeeld KD, BOT en de Narcotica Brigade hebben vaker samen gewerkt met FAST NL. 28 april was een unieke gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met elkaar.

Het is van groot belang dat politie en  justitie internationaal met elkaar samenwerken omdat criminelen of criminele organisaties zich niet laten tegenhouden door landsgrenzen.

Wij van het KPS spreken de hoop uit dat de Nederlandse collega’s naast hun werk een fijne tijd hebben gehad in “Switi Sranang”.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.