WAARSCHUWING VAN DE POLITIE ; DEEL DIT BERICHT ZOVEEL ALS MOGELIJK

Twee jeugdige meisjes meegenomen door pseudo agent

Een manspersoon van creoolse komaf heeft zich op vrijdag 2 maart in de middaguren begeven naar een adres in het resort Kwatta. Hij reed in een zwart gelakt voertuig, vermoedelijk van het merk Toyota Ist. Hij gaf aan van de jeugdpolitie te zijn.
Deze manspersoon had een kogelvrije vest aan met het opschrift politie aan de voor-en achterzijde. Op het adres gaf hij de namen van twee jeugdige meisjes door die volgens hem mee moesten voor een onderzoek. Bij zich had hij ook een briefje dat hij toonde aan de ouders van de twee jeugdigen.
De ouders hebben na aandringen van deze “psuedo agent” de meisjes meegestuurd. De manspersoon reed weg met de twee meisjes en voerde op een bepaald moment terwijl hij reed een telefoongesprek, waarbij hij aangaf aan de persoon aan de andere kant van de telefoon dat hij de twee meisjes aanboord had.
Aan de hand van het gesprek dat de manspersoon voerde, vertrouwden de meisjes de zaak nietmeer. Het gelukte hen op een bepaald moment, toen de manspersoon bij het verkeerslicht dat op rood stond moest stoppen, snel uit het voertuig te stappen en weg te rennen en hulp te zoeken. Kort hierna meldde zij zich met de ouders bij de politie.
De politie van Jeugdzaken onderzoekt deze zaak verder.
De politie doet een dringend beroep op een ieder om alert te zijn. Stuurt u uw jeugdige kinderen niet zo maar mee. Iedere agent is verplicht zich te legitimeren. Vraagt u naar het legitimatie bewijs. Indien u toch nog twijfelt neemt u contact op met de Centrale Meldkamer van de politie op het nummer 115. Indien het gaat om Jeugdigen mag u ook bellen met de afdeling Jeugdzaken op het nummer 404687, om te verifiëren of er inderdaad een onderzoek is gestart waar uw jeugdige bij is betrokken.
Leert u uw kinderen om hulp te schreeuwen indien zij gedwongen worden in te stappen in een voertuig!!
Wij doen een beroep op de samenleving dit bericht zoveel als mogelijk te delen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.