Waarnemend korpschef geeft startseinverkeersveiligheidsmaand2019

Op donderdag 15 augustus heeft de waarnemend korpschef de commissaris van politie Roberto Prade, namens de minister van Justitie en Politie, het startsein gegeven van de verkeersveiligheidsmaand.
 
De verkeersveiligheidsmaand duurt van 15 augustus tot en met 15 september 2019. In deze maand zal de politie extra aandacht besteden aan de verkeersveiligheid in ons land wat in de praktijk zal inhouden dat er verhoogde verkeersacties zullen plaats vinden in stad en district.
 
Het Korps SurinameVerkeersvrijwilliger (KVS) zal, samen met de politie, extra preventie activiteiten uitvoeren in deze maand met brede ondersteuning van het telecommunicatie bedrijf Telesur. Dit telecombedrijfheeft stickers met betrekking tot de verkeersveiligheid laten vervaardigen en geschonken aan het KPS en het KVS. Deze stickers zullen verstrekt worden aan verkeersdeelnemers binnen het kader van preventie en bewustwording binnen het verkeersveiligheidsgebeuren.
 
Als onderdeel van de bewustwordingscampagne mochten studenten van V.O.J.scholen werkstukken schrijven over het verkeer. De winnaars hebben uit handen van ambtenaren van het ministerie van Justitie en Politie en van Regionale Ontwikkeling geldprijzen in ontvangst mogen nemen. Alsook uit handen van vertegenwoordigers van het KVS, Telesur en commissaris Prade.
 
De meeste verkeersslachtoffers in Suriname vallen binnen de leeftijdscategorie 15- tot en met 34 jaar. Dood gaan in het verkeer behoort tot de 10 voornaamste doodsoorzaken in ons land en de 5 meest voorkomende gedragingen die maken dat mensen dood gaan in het verkeer zijn: Onoplettendheid.
Geen voorrang verlenen.
Onder invloed van alcohol deelnemen aan het verkeer.
Rijden op zodanige wijze waardoor het verkeer in gevaar is gebracht.
Overschrijding maximum snelheid.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.