Waargenomen vliegtuig te Overbridge is geen drugsvliegtuig

Surveillerende politieambtenaren van de afdeling Maritiem hebben op zondagmiddag 27 september een vliegtuig laag boven de Suriname rivier zien vliegen. Op at moment waren de wetsdienaren bezig met controle werkzaamheden van vakantieoorden die grenzen aan  de Suriname rivier.

Ter hoogte  van het vakantieoord Overbridge  zagen zij een watervliegtuig laag boven  de rivier vliegen en landden. Kort daarna steeg het vliegtuig  op en vloog weg. De politieambtenaren rapporteerden dit geval aan hun leidinggevende.

Uit politie onderzoek is naar voren gekomen dat het watervliegtuig in kwestie legaal in Suriname is. De eigenaar is bekend bij de luchtvaartautoriteiten. Op zondagmiddag was zijn zoon en een vriend bezig na te gaan hoe het vliegtuig reageerde bij het landen op de rivier. De luchtvaartautoriteiten hier te lande waren op de hoogte van het vliegtuig in onze luchtruim en waren in kontakt met de piloten.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.