Vuurwapen gevaarlijke verdachte aangehouden door RBTP

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft in de avond van maandag 23 september de 46-jarige Maurits M. alias “Mala” aangehouden. Maurits wordt verdacht van onder andere poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling.

Maurits had op maandag 8 april van dit jaar gevochten met een man nabij zijn kiosk in het politie ressort latour. Daarbij bracht hij zijn tegenstaander W.V. bijtverwondingen toe. Die rende op een gegeven moment weg met achterlating van zijn schoenen. W.V. ging naar het politie bureau Latour alwaar hij aangifte van mishandeling tegen Maurits deed. Nadat de politie ervoor gezorgd had dat W.V. medisch behandeld was en de aangifte opgenomen was werd hij door een familielid met de auto opgehaald op het bureau.

Onderweg naar huis besloot W.V. te stoppen nabij de kiosk om zijn schoenen te nemen. Maurits zag hem en kwam uit zijn kiosk gewapend met een vuist vuurwapen. Vrijwel gelijk daarna begon Maurits gericht te schieten op W.V. Daarbij werd W.V. ettelijke keren door kogels geraakt. W.V. zag toch kans om plaats te nemen in de auto van zijn familielid waarna die met hem weg reed. De verwondingen van W.V. waren niet van levensbedreigende aard waardoor hij niet lang in het ziekenhuis hoefde te blijven.

Maurits dook onder en wist zo uit handen van de politie te blijven tot dat hij op maandagavond 23 september in de kraag is gevat door leden van het RBTP. Zij droegen Maurits vervolgens over aan de politie van het bureau Latour. Maurits geeft toe dat hij op M.V. geschoten heeft met een vuist vuurwapen. Voorts dat hij dat wapen na zijn daad heeft weg gegooid. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Maurits, M. door de politie van Latour in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.