Vuurwapen gevaarlijke Petrus en kompanen kort na kruiden bad aangehouden

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft op vrijdag 11 mei de vuurwapen gevaarlijke verdachte Petrus A. alias ‘Tjoen’ en zijn kompanen Claude M. en Zico P. aangehouden.

Het drietal wordt ervan verdacht eerder in die zelfde week een gewapende roofoverval te hebben gepleegd in het binnenland. Een winkelier die is beschoten heeft schotverwondingen opgelopen.

De verdachten zijn overgedragen aan de recherche van regio Midden die de zaak in onderzoek heeft. Petrus en zijn kompanen zijn kort na een geneesheer te hebben bezocht voor een kruiden bad aangehouden.

Petrus is een bekende van de politie die tijdens verschillende onderzoeken van berovingen steeds in beeld komt. In het jaar 2017 was deze verdachte al aangehouden door het RBTM voor zijn vermeende betrokkenheid bij tal van berovingen in het Oosten en deels in het Westen van Suriname. Ook het voertuig waarmee de berovingen vermoedelijk werden gepleegd is in beslag genomen. In het voertuig werd een jachtgeweer aangetroffen en eveneens in beslag genomen. Dit geweer bleek naderhand van een slachtoffer te zijn dat door Petrus was beroofd.

De recherche van regio Midden onderzoekt deze zaak verder.

Claude M. die een militair blijkt te zijn is voor het verdere onderzoek overgedragen aan de Militaire Politie.

Petrus en Zico zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.